Visie van huisarts Crop

Visie van huisartsenpraktijk Crop

Zorg om de mens visie Huisarts Leidschendam

Huisartsenpraktijk Crop wil zich ten positieve onderscheiden door een duidelijke visie op wat goede zorg is of zou kunnen (moeten!?) zijn. Kenmerken hiervan zijn:

 

– Persoonlijke aandacht moet het uitgangspunt zijn, zogenaamd Personalized Care in Clinical Practice: oog voor de individuele patiënt en oor voor het verhaal en de ideeën van u als patiënt – met een oplossing op maat*.Want een patiënt is een mens met een zorgvraag, en die zorgvraag heeft onze aandacht.

– Hiervoor is er voldoende tijd per patiënt nodig, dus ook ruimte voor uitgebreidere gesprekken met de huisarts, voor het doen van kleine ingreepjes-verrichtingen, uitleg en instucties geven ter preventie. Voorkomen is beter dan genezen.

 

– Continuïteit van zorg en bereikbaarheid is belangrijk bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het contact tussen huisarts en patiënt. Vaak kan spoedzorg via de huisartsenpraktijk SMASH in Avond- Nacht en Weekend (ANW) voorkomen worden door tijdig contact met uw eigen huisartsenpraktijk met mensen die U kènnen! Voldoende capaciteit aan de telefoon en bereikbaarheid van de praktijk per mail dragen daar ook zeker aan mee.

 

– *Ruimte voor denken in verschillende (eigen) mogelijkheden:
Vaak heeft een probleem niet één oplossing, en dan is het belangrijk dat dokter en patiënt elkaar (goed) kennen en diverse mogelijkheden te bespreken. Daarbij wordt er uitgegaan van reguliere huisartsgeneeskunde met richtlijnen en standaarden, doch er is ruimte voor zogenaamde Complementary and Integrative Medicine.

 

‘Kwaliteit van leven staat boven kwantiteit van leven’. Een standpunt dat daar uit voort vloeit, is dat de praktijk open en liberaal staat in het bespreken van beslissingen rond het levenseinde, zoals euthanasie.